Wie was Ad van Goor

Prof. dr. Ad van Goor (1948- 2020)

Ad van Goor studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Gedurende een vijftiental jaren is hij daar verbonden geweest aan de Faculteit der Economische Wetenschappen met als taken het geven van onderwijs en het verrichten van onderzoek op de vakgebieden logistiek, marketing en retailing.
Van 1986 tot 1992 was hij als hoogleraar bedrijfskunde aan de Open Universiteit te Heerlen verantwoordelijk voor het gestalte geven aan de vakgebieden logistiek en marketing.
Eind 1992 werd hij benoemd tot hoogleraar logistiek aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Van 1998 tot 2005 was hij tevens hoogleraar logistiek aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij was auteur van meer dan 120 artikelen en (mede)auteur van tientallen boeken.
Sinds 1984 was hij parttime werkzaam als managementconsultant en belast met projecten op het gebied van de distributielogistiek en SCM in uiteenlopende branches, vanaf 1992 onder de eigen naam Largo B.V. te Amersfoort. In verschillende functies is hij betrokken geweest bij de Vereniging Logistiek Management. 
In 2004 werd hij benoemd tot erelid en in 2013 was hij mederedacteur van de jubileumuitgave vLm 40 jaar. Ook was hij bestuurslid bij de VEDIS (Vereniging voor Distributie Economie).
Hij is lid (geweest) van de Europese Logistieke Associatie (ELA) en de Amerikaanse beroepsorganisatie Council of Logistics Management (CLM), die in 2005 is herdoopt tot Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP).
Als erkenning van zijn werkzaamheden voor wetenschap en maatschappij heeft H.M. de Koningin hem in 2013 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Vanuit de Vereniging Logistiek Nederland (vLm) heeft hij in 2015 de Persoonlijke Logistiek Prijs (PLP) in ontvangst mogen nemen. Van 2014 – 2018 is hij voorzitter geweest van de vLm Senioren Community.